Hoppa till sidans innehåll

TACK till DIG och TACK från MIG

15 MAR 2019 17:00
Dags för mig att sammanfatta 4 år som ordförande och totalt 5 år i styrelsen, nu väntar nya utmaningar!
  • Skapad: 15 MAR 2019 17:00

För 5 år sedan fick jag frågan om att vara med i styrelsen i S/L HC, något jag gjort tidigare för många säsonger sedan och jag behövde inte fundera länge av två skäl, det första att jag älskar hockey i allmänhet och hockey lokalt i synnerhet, det andra var att Sebbe bestämt sig för att prova på hockey.

Efter ett år i styrelsen kom frågan om jag kunde tänka mig att bli ordförande, för mig ett ärofyllt uppdrag och efter att ha rådgjort med familjen tackade jag ja. Jag visste att det skulle krävas en hel del engagemang och en massa tid då jag ger 100% om jag åtar mig något.

Sportsligt så har dessa 5 år varit som en berg & dalbana, för A-laget har det både spelats kval för att behålla Division 2 status men även spel för avancemang till Ettan. Vi har från att ha 2 ungdomslag till ett till åter två och vi har fått till ett samarbete mellan kommunens båda hockeyföreningar vilket jag tidigt fick veta var omöjligt, nu är inget omöjligt utan det tar bara lite längre tid och på andra försöket lyckades det. Idag har de båda föreningarna U11, U12, U13, U14, U15, U16 och J18 tillsammans, dessutom har de varsitt U10 och vi seniorlag, WOW!

Att vara med i en styrelse i en förening som dessutom äger en stor fastighet med allt vad det innebär gör att den ena dagen aldrig är lik den andra, att dessutom göra det hellt baserat på ideella krafter och att varje år börja med tom plånbok (i bästa fall) kräver tålamod och hårt arbete.

Vi har sådana krafter och utan Er skulle det aldrig fungera, för att nämna några som varit med under hela min resa så kommer Lennart Gard, med sitt kontaktnät och förmåga att se lösningar i allt är du ovärderlig i föreningen, till mig ett bollplank i både små och stora frågor. Erik Sjödin som brinner för hockey och S/L mer än mig, rak och tydlig gör du ett hästjobb både för ungdomarna och de äldre, en idéspruta som runt det sportsliga varit enormt värdefull för mig. Peter "Stavva" Rothelius, vår ålderman som trots sin ålder och efter dryga 50 år i svettluktande omklädningsrum sprider glädje och alltid fråga "hur är det då?" du är en klippa. Självklart min fru Ulrika som många gånger fått stå åt sidan då hockeyn tagit all tid, utan din uppbackning skulle det aldrig gått.

Det har även kommit och gått personer under åren som bidragit till såväl det sportsliga som övrig föreningsverksamhet ni förtjänar ett stort tack från mig, Dennis Landström, Lennart Östberg, Leif Sjödin, Christer Gustavsson, Fredrik Frammin, Henrik Karlsson, Stefan Pettersson, Kenneth Lundstedt, Kjell-Ove Svensson, Simon Stefansson, Lars-Olov Myhrman, Marcus Gard, Henrik Sjödin, Andreas Lång, Peter Hedenström, Daniel Brolin, Magnus Nilsson, Johannes Vestring, Anders Wiman och det har faktiskt funnits några av de snyggare könet också, Carin Gustavsson, Tina Nordh, Olivia Nilsson. 

Jag ligger långt efter "Stavva" när det gäller att ha sett spelare i S/L tröjan, under mina 5 år har 86 spelare representerat seniorlaget, endast 6 stycken var med 14/15 och 18/19, Jesper Gustavsson, Hampus Malm, Jesper Paepke, Oscar Wiklander och Rasmus Wernerson-Libäck.

Så här ser de 5 säsongerna ut för A-laget i siffror:

GP W T L GF  GA GD TP
140 53 31 56 537 529 8 205
  OTW 7   3,84 3,78   1,46
  OTL 7          
  GWSW 8          
  GWSL 9          

Med risk att ha glömt någon säger jag TACK till dig som på något sätt varit delaktig i mina 5 år i S/L Hockeys tjänst. Hockeyn har även gett mig ett stort antal nya vänner både lokalt, nationellt men även internationellt. När det gäller det senare så tänker jag både på våra transatlantiska spelare men även Steve Besherah, Jared Camden från KSB Hockey samt ett helt gäng föräldrar och spelare de haft med på sommarlägren i Ljusne.

Det har varit en intressent och spännande resa, och som alla resor kommer man till slut fram till slutdestinationen, för min del kommer jag fram i och med årsmötet i maj/juni, då tar resan som ordförande och styrelseledamot slut för min del, garanterat kommer jag i någon form att finnas kvar i föreningen, hur och med vad återstår att se.

Åter ett stort tack för 5 fantastiska år!

Micke Krantz, avgående ordförande.

 
Skribent: Mikael Krantz
Epost: Adressen Gömd

 Y1ND3Fu  icontexto-inside-twitter

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Söderhamn-Ljusne HC - Ishockey
Smedsvägen 4
82020 Ljusne

Besöksadress:
Ljusne Ishall, Smedsvägen
82020 Ljusne

Kontakt:
Tel: 0702229026
E-post: This is a mailto link

Se all info