Hoppa till sidans innehåll

Klargörande

18 OKT 2017 15:29
Med anledning av dagens artikel och missvisande rubrik i Söderhamns Kuriren och på Hela Hälsingland vill jag klargöra följande.
  • Uppdaterad: 18 OKT 2017 15:32

De fakta som artikeln baseras på är ett tjänsteutlåtande från Maj 2017, även de ekonomiska poster som beskrivs är från vårt bokslut per 2017-04-30, sedan dess har mycket hunnit hända. 

Vi har mer än halverat de leverantörsskulder vi redovisade i bokslutet, det utan att det påverkat nuvarande verksamhet. Vi har dragit åt svångremmen där vi anser att vi kan göra det för att vända röda siffror till svarta.

Så när det gäller den löpande verksamheten för våra lag finns det inget att oroas över, vi har kontroll på utgifterna och jobbar stenhårt med att öka intäkterna.

När det gäller det lån vi ansökt om från kommunen så är det för att göra förbättringar av Ljusne Ishall, både säkerhetsmässigt och av energibesparande karaktär. 

Den sarg som finns är byggd på plats av virke klädd i plast, kurvradien på sargen är felaktig och så även höjden av sargen från is, detta enligt Svenska Ishockeyförbundet. Vi har dispens för att spela i Hockeytvåan med den icke godkända sargen, men huruvida vi får det vid nästa besiktning vet vi inte. Därför har vi tagit in en offert på en ny sarg, kostnaden för denna hamnar på ca 1,344,250 kr.

Vi har även begärt offert på att montera en snabbrullsport där ismaskinen åker ut, detta för att skapa en luftsluss så att inte varm luft strömmar in i hallen och gör så att aggregaten behöver jobba i onödan. I samband med det tittar vi också på att dra om luftavfukningen för att skapa en bättre miljö framför allt för isen men även för publik. Kostnaden för dessa båda hamnar på ca 75,000 kr

Köldmediat behöver också bytas ut då effekten avtar och det tar längre tid att få den temperatur som behövs och det sista är att se över vårt ljudsystem då det är långt ifrån optimalt. Sammantaget hamnar dessa investeringar på nära 2 000 000 kr inklusive moms. (vilket vi som ideell förening ej får dra av)

Vi har gett ett förslag att återbetala detta lån på 20 år där kommunen minskar driftsbidraget med 100 000 kr per år, att vi ser att vi klarar detta är att vi genom ovanstående åtgärder räknar med att spara mellan 100 000 - 150 000 per år.

Denna fråga har KUS skickat vidare till Kommunstyrelsen och kommer så vitt jag vet att behandlas på nästa möte.

Vad som händer om vi inte skulle få lånet går inte att svara på, dock kan vi med säkerhet säga att den sportsliga verksamheten inte kommer att påverkas.

Mikael Krantz
Ordförande

Skribent: Mikael Krantz
Epost: Adressen Gömd

 Y1ND3Fu  icontexto-inside-twitter

 

 

 

 

 

Postadress:
Söderhamn-Ljusne HC - Ishockey
Smedsvägen 4
82020 Ljusne

Besöksadress:
Ljusne Ishall, Smedsvägen
82020 Ljusne

Kontakt:
Tel: 0702229026
E-post: This is a mailto link

Se all info